Föräldraskapets 3 faser

Nu när jag varit förälder i drygt 5 veckor vet jag allt om barn och vad som hör dessa till. Jag kan nu som rutinerad förälder konstatera att föräldraskapet är uppdelat i 3 faser:

1. Jag ska aldrig bli som dom!
Innan man blir förälder vet man exakt hur man uppfostrar ett barn i allmänhet och hur man ämnar uppfostra sitt eget barn i synnerhet. T.ex. kommer man aldrig äta på McDonalds med sitt barn. Man kommer inte springa dit så fort barnet skriker. Man ska initiera intellektuellt stimulerande aktiviteter istället för att bara sätta dem framför TV:n. Allt detta är lika enkelt som självklart. De där föräldrarna man ser på stan med sina slappt egoistiska korttidslösningar för att få barnet att sluta gråta, vi skrattar hånfullt åt dem. Vi befinner oss här uppe, de befinner sig där nere.

2. Jag har blivit som dom!
Men vänta… McDonalds ligger ju väldigt strategiskt för ett snabbstopp. De har ju faktiskt morötter till maten, och ska sanningen fram är en hamburgare faktiskt ganska bra mat. Bara man skippar pommes. Barnen tycker ju om leksaken, då har de att göra några minuter. Perfekt med ett hoppslott också så att de kan springa av sig när vi pausar bilfärden. Ändå skönt med de här moderna pedagogiska barnprogrammen så att man inte behöver ha allt för dåligt samvete när de tittar några minuter. Bara några minuter. Måste ju hinna hänga upp tvätten. Klart gossen ska ha en glass förresten. Piggelin innehåller ju inga konstiga tillsatser att nämna och barn gillar ju glass. Hen blir ju så glad och det är ju så mysigt.

3. Bli som vi!
Nu ska jag berätta ett och annat om hur det kommer att bli när ni får ert barn. Vi har testat detta och det har gått superbra. Ska du ha EN amningskudde så är det denna, jag sms:ar länk så du inte köper fel. Jo, man ska plocka upp barnet DIREKT när det skriker. Så är det. 1177? Helt fel! JAG HAR JU VARIT FÖRÄLDER FLERA ÅR!!! LYSSNA PÅ VAD JAG SÄGER!!!

I vilken fas jag befinner mig nu? Hemlis!

 

Kommentera