Det blev en…

… människa!

3165 gram. 49 cm. Lite lila. Välmående. Näpen. Söt.

Apropå söta bebisar så kan jag nu efter några dagar på BB konstatera att alla bebisar är ungefär lika söta. Utom vår som är mycket sötare än alla andra. Vem hade trott det?

Var jag gjorde denna fullödiga undersökning? På BB i Ystad. Betyget på inrättningen är 5 av 5 om man räknar bort maten som får ett generöst 1 av 5 i betyg. Underbar personal och storartad service. Det var länge sedan jag kände mig så hemma så långt bort.

När vi ändå talar om betyg så kan jag konstatera att bebisar snabbt lotsas in i Jan Björklunds-skola då gossen blev betygsatt på ett stort antal punkter redan efter en minut i livet. Oklart dock hur han står sig mot övriga världens bebisar. Efterlyser någon form av PISA-undersökning för bebisar så vi vet hur vi står oss i konkurrensen. Har han redan halkat efter? Måste jag reformera min barnuppfostran för att ta igen den förlorade minuten? Borde jag hitta ett nytt sätt att mäta barnets egenskaper? Måste jag sätta högre krav? Är det mitt fel? Eller samhällets?

Nu sitter jag här med näpen bebis på bröstet och försöker se vad jag skriver över gossens huvud. Hur gick det här till? Ingen aning men nu pappabloggar jag tydligen. Eller pappabloggar? Föräldrabloggar borde det väl ändå heta? Eller det kanske det redan gör? Som ni märker har jag mycket att lära och lite att lära ut.

Kommentera