Mästaren och den mentala monokeln

Då hösten står för dörren och mörkret lagt sig som en våt filt över allas vår vardag har jag bestämt mig för att tända en mental brasa och krypa upp i mitt sinnes varma soffa för att läsa en god bok. Då jag inte har tid med världsligt nonsens som att faktiskt läsa en fysisk bok talar jag givetvis om en ljudbok. Eller flera.

Som ni alla vet är jag nu så pass gammal att jag utan att väcka löje kan se tillbaka på ”hur det var förr”. Dock är jag inte så pass gammal (än…) att jag kan se tillbaka historiebokslångt. I min fåfänga strävan att bli en lärd farbror har jag valt att försöka nå en intellektuellt mogen ålder denna höst genom att fokusera på ”gamla klassiker”.

Det började med Kafkas lilla häfte Processen. En medioker skrift om en motbjudande person. Jag blev inte imponerad. Nästa bok fick istället bli Michail Bulgakovs Mästaren och Margarita. Där är vi nu.

Vad har då detta med någonting att göra? Inte mycket mer än att fungera som någon form av sammanhang att publicera dagens självporträtt som jag nog ändå tycker skulle kunna kvala in som någon form av biroll i nyss nämnda bok. Galen, lite obehaglig och en smula surrealistisk:

Galen professor

Jag vill rikta ett tack till ögonkliniken på SUS här i Malmö.

 

1 Comment

  1. Fröken E · 13 december, 2013 Reply

    Wooow! Cool ögongrejsigrejs! Och en god fortsättning önskar jag Dig.

Kommentera